Woonplant van de maand februari

04/02/2016 - 1 minute read

Omdat de lente niet snel genoeg kan beginnen, brengen we het voorjaar alvast zelf naar binnen. De narcis is ultieme lentebode, geeft kleur aan je interieur én is ook de woonplant van de maand februari.

Vandaag is geel

Narcissen op pot zijn ware sfeermakers en ademen de naderende lente uit. In de woonkamer komt de narcis vrij snel tot bloei; dat maakt hem een ideale bol om snel het huis mee op te fleuren. Met de gele exemplaren maak je het huis snel vrolijk, maar ze zijn er ook in romig en hagelwit. Dubbele bloemen, effen of gevlekt, grote gele trompetten, kleine trosjes vol witte bloemetjes.. keuze genoeg voor ieder interieur.

Volledige naam: narcis (Narcissus)
Geboorteplaats: noordelijk halfrond, voornamelijk Spanje en Portugal
Uiterlijk: Uit de bollen (vaak met drie op pot) groeien groene scheuten met gladde stengels. De lichtbruine bloemknopjes plooien open tot grote trompetbloemen. De gele narcis is de meest bekende soort maar er zijn ook hagelwitte, crèmekleurige en zachtgele narcissen. Er zijn er zelfs waarbij de trompet een andere kleur heeft dan de bloem.
Karakter: Groeit het best met voldoende vocht, dus laat de kluit niet uitdrogen. Hoe meer water ze krijgen, hoe hoger ze worden. Geef de narcis een lichte plek en draai de plant af en toe een slag; ze gaan namelijk op zoek naar de zon en zo voorkom je dat ze scheefgroeien.

bien in huis woonplant

narcis woonplant

narcis bien in huis

Tags: , ,